Activiteiten

Borrel
Iedere tweede woensdag van de maand vindt de Kikkerborrel plaats in Het Witte Huis. Kikkers kwaken hier tot in de late uurtjes en zijn in dit café inmiddels een fenomeen geworden.

Dispuutseten
Iedere derde donderdag van de maand eten wij met z’n allen, in dispuutskleding, op onze moedervereniging A.R.S.R. “Skadi”.

Dies
Op 9 september is het dispuut jarig! Dit wordt elk jaar ruimschoots gevierd op den Loodsch met heerlijke hapjes en drankjes.

Kikkerfeest in de Afroeiperiode
De Drillen organiseren een gezellig groen feest op een donderdagavond in de Afroeiperiode, waar iedereen tot in de late uurtjes los kan gaan op Skadi! Geniet van de groene drankjes, goede muziek en feest mee met de kwakende Kikkers! Vorig jaar was het feest thema Flower Power Casino was een groot succes! Dit jaar hebben jullie het mooie Kikker & Dolgedraaid & Weergaloos feest zelf kunnen meemaken, met als thema High Soosciety, waarbij de parels, boa’s en kikkersnoepjes uiteraard niet ontbraken!

Drilborrels
Deze borrels worden dit jaar in april georganiseerd voor de vrouwelijke Skadi-sjaarsen. Vervolgens wordt een aantal van hen uitgenodigd voor een tweede borrel, waarna op het Besluitendiner wordt besloten welke sjaarsen de nieuwe lichting van Kikker zullen vormen. Deze nieuwe dispuutsleden vormen samen de ‘Pré-Drillen’.

Drildiner
De Drillen verzorgen een heerlijk diner voor de ouderejaars dispuutsleden. Het aantal gangen is gelijk aan het aantal Drillen. Ieder jaar verzinnen de Drillen zelf een thema. De afgelopen jaren kwamen onder andere aan bod: “Disney”,“Sex and the City”, “Kikker op wereldreis”, ”Op de glamping” en  “Hollandse Glorie”. Afgelopen  jaar was het thema: “La Mediterranée”.

Kikkerklaas
Op deze avond krijgen de dispuutsleden bezoek van een wel heel bijzondere Kikkerklaas met zijn Pieten. Ook de pepernoten, gedichten, cadeautjes en vele drankjes ontbreken hier niet.

Kerstbrunch
Op de laatste zondagmiddag voor de Kerstdagen organiseert de Kerst Commissie een heerlijke en gezellige brunch voor de dispuutsleden.

Nieuwjaarsborrel
Laat de kurken maar knallen! Met z’n allen vieren wij begin januari de start van een mooi nieuw Kikkerjaar.

Pré-Drildiner
Een heerlijk diner in een restaurant, georganiseerd voor de nieuwe Pré-Drillen. Hier kan iedereen kennismaken met de Pré-Drillen (en vice versa) en wordt het thema van het Drilweekend bekend gemaakt door de DrilCo.

Valentijnsdiner
In februari, rond Valentijnsdag, vind dit date-diner plaats. De Valentijns Commissie organiseert een diner op locatie met een bepaald ‘thema’. Thema’s als ”Bekende Duo’s” en ”Vakantieliefdes” kwamen de afgelopen jaren voorbij.

Drilweekend
Een weekendje weg, geheel in een door de Dril Commissie bedacht thema. Hier worden de Pré-Drillen ‘gedrild’ door de DrilCo en leren zij alle ‘ins and outs’ van het dispuut kennen. Ieder jaar is het weer een bijzondere en belangrijke introductie in het Kikkerleven.
Aan het eind van dit weekend kunnen de Pré-Drillen hun ‘Drilstatus’ behalen en de Drillen van dat jaar hun ‘Kikkerstatus’.

Familiedag/Vriendinnendag
Ieder jaar krijgen dispuutsleden de mogelijkheid om een familielid mee te nemen naar deze dispuutsactiviteit. Het ene jaar zijn dit vaders, het andere jaar moeders, het jaar daarop broertjes en zusjes en het jaar daarop vriendinnetjes. Zo kun je aan iedereen laten zien hoe fantastisch jouw dispuut is!

Oud-Bestuurderendag
Het meeste recente Oud-Bestuur organiseert een activiteit voor het hele dispuut. Zo vierden wij bijvoorbeeld een WK feestje in de Oude Haven en hebben wij Den Haag op zijn kop gezet tijdens Koninginnenacht. Maar ook was er een Chilldag XL in de sauna waar we van heerlijke massages hebben genoten en is er een cursus Salsadansen geven!

Stedentrip
Ieder jaar verruilen we ons koude kikkerlandje voor een stad in Europa. Meestal bestaat deze dag uit een combinatie van culturele, culinaire, sportieve en shopping- gerelateerde activiteiten. Onder andere Nice, Brugge en Londen zijn al onveilig gemaakt door kwakende kikkers!

High Tea
Aan het einde van elk dispuutsjaar, wordt er een High Tea georganiseerd. Deze activiteit is vaak druk bezocht waarbij ook veel ouderejaars dispuutsleden aanwezig zijn. Welke Kikker wil er nou geen liters thee drinken, luid kwaken en ongegeneerd blijven eten van de heerlijke hapjes die op tafel staan?

CuCo-activiteiten
De Culturele Commissie organiseert buiten voornoemde activiteiten extra dispuutsactiviteiten gedurende het jaar. Zo gingen we met z’n allen naar de ladies night in de bioscoop, vertoefden wij een avondje heerlijk in de sauna en genoten wij van een Pizza & Beurs night. Ook heeft de CuCo een geweldige new year’s eve party georganiseerd , heeft Kikker meegedaan aan de Pubquiz in Rotterdam, is er een workshop paaldansen gevolgd en ontbrak een wijnproeverij uiteraard niet.

Lustrumgala
In een Lustrumjaar mag uiteraard een gala niet ontbreken! In 2011 zijn we met een grote groep Kikkers afgereisd naar Landgraaf, om daar op een prachtige locatie ons Lustrumjaar af te sluiten. Het was een bruisend gala met een overnachting. Een feest om nooit te vergeten! Alle Drillen en Kikker kijken nu al uit naar het volgende Lustrumgala!