Kikkerklaas

Kikkerklaas was weer in het land! Dat moest natuurlijk samen gevierd worden. Op 2 december speelden wij het ouderwets gezellige dobbelsteenspel. Iedereen had een cadeautje meegebracht, waarvan een aantal erg goed in de smaak vielen. Misschien iets te goed, want er werd hier en daar een beetje valsgespeeld. Gelukkig gaf dit niets, want we hadden genoeg mogelijkheden om cadeautjes dan ook weer van elkaar af te pakken of te ruilen. Uiteindelijk kon iedereen tevreden haar cadeautje mee naar huis nemen.
Plots werd er op de deur gebonsd… daar was Kikkerklaas! Vergezeld door zijn Groene Pieten (ook wel Piet Links en Piet Rechts), kwam hij binnen en mochten de Kikkers één voor één op schoot bij hem voor een persoonlijk gedichtje. Het lezen van de gedichten ging steeds lastiger naar mate de avond vorderde en de drank langs zijn baard droop. Gelukkig wist de Sint, bij iedereen even scherp, goede grappen te maken en te benadrukken wat wij eigenlijk al wisten.
Bedankt lieve Kikkerklaas en Groene Pieten. We kijken nu al uit naar volgend jaar!