Phecdabokaal: Blaaksprints

De SkadiCo van Kikker leefde al een tijdje toe naar de eerste wedstrijd van de Phecdabokaal: de Blaaksprints. Deze ouderejaarsbokaal voor competitieroeiers wordt samen met de CoCo van Skadi georganiseerd. Doordat het dit jaar voor het eerst was, heeft iedereen zich met veel enthousiasme (en wat gezonde spanning) ervoor ingezet. De voorbereiding verliep soepel en de inschrijvingen stroomden binnen.
Op 25 oktober was de eerste sprint dan eindelijk daar en stonden we met onze walkietalkies en stopwatches klaar voor de start. En wat werd er hard geroeid! Ook onze eigen Kikkerboot De Kwakers zette een topprestatie neer: zij zijn 7e geworden!
Na de wedstrijd werd er een borrel georganiseerd op Skadi. Er werden allerlei hapjes en drankjes geserveerd in de kleur van Phecda en Kikker: er was groene taart, groene drankjes en op de bar stonden kikkersnoepjes. Onder het genot van al dit lekkers werd de dagprijs uitgereikt en het klassement werd goed bekeken; de strijd om de bokaalwinst was losgebarsten. Het was een erg gezellige avond waarop er tot laat over de goede, maar vooral over de minder goede prestaties (sommige boten wilden de wal even kussen) werd gesproken.
We genieten nog steeds na maar kijken ondertussen ook al weer uit naar de volgende wedstrijd!