Afroeiperiode 2016

1

Ook dit jaar stond september geheel in het teken van de nieuwe (e.t.) sjaarzen op Skadi. De damesch van D.D. Kikker stonden te trappelen om hen helemaal klaar te stomen voor hun Skadileven. De Drillen deden dit met veel plezier langs het water: de Rotte is heel wat keren afgefietst om hun afroeibootjes goed te leren roeien. De vooruitzichten voor de Afroeidag waren erg goed met zulke gemotiveerde en gezellige meiden.

Maar voordat de (e.t.) sjaarzen zich mochten bewijzen op het Noorderkanaal, werd er natuurlijk iedere donderdag een legendarisch afroeifeest georganiseerd door de disputen en verticalen. Op 15 september was het voor D.D. Kikker samen met H.D. Dolgedraaid zover, het afroeifeest in teken van Braziliaans Carnaval: Nachtje door in Salvador. Alle Kikkers waren opgetrommeld en wat kleurde de soos mooi groen! Na een goed verhaal van onze P op de haard, zongen de Kikkers en Drillen hun lied uit volle borst mee. Het was een ouderwets avondje genieten: met een fust gedoneerd door Dolgedraaid werd er genoeg gesjanst en de hitjes vlogen ons om de oren! Er werd tot laat gefeest, want pas om 5:30 zette het SB de lichten weer aan.

Op 8 oktober werd de afroeiperiode op het water afgesloten onder het genot van een najaarszonnetje. Na al dat harde roeien, konden ’s avonds de heupen losgeschud worden op het afroeifeest. Van tevoren hadden alle Kikkers en Drillen samen heerlijk gegeten en hadden de Drillen de tijd om hun afroeishirts te verven. We vertrokken richting Skadi met de nieuwe quote op ons shirt “Spring jij met mij de boot in?” Daar zorgden de damesch goed voor zichzelf: de rosé vloeide rijkelijk waardoor niemand zich zorgen hoefde te maken over uitdroging. De Back Street Boys werden gelijk aangevraagd bij de DJ, waar alle Kikkers natuurlijk flink op los kunnen gaan. Het was de perfecte afsluiter van een geweldige periode!

5 2 3